Świat, w którym prawdziwe mięso jest produkowane w sposób zrównoważony, bez konieczności hodowli, chowu i uboju zwierząt, jest według naukowców w zasięgu ręki.Zobacz pełny opis
Niedługo na naszych talerzach nastąpi prawdziwa rewolucja żywieniowa. Mięso z komórek, powstałe bez hodowli i uboju zwierząt, może zmienić ludzkie myślenie o kulturze jedzenia. Były kardiolog z Indii zakłada w Dolinie Krzemowej start-up eksperymentujący z taką pozbawioną okrucieństwa produkcją jedzenia, na które popyt, zgodnie zNiedługo na naszych talerzach nastąpi prawdziwa rewolucja żywieniowa. Mięso z komórek, powstałe bez hodowli i uboju zwierząt, może zmienić ludzkie myślenie o kulturze jedzenia. Były kardiolog z Indii zakłada w Dolinie Krzemowej start-up eksperymentujący z taką pozbawioną okrucieństwa produkcją jedzenia, na które popyt, zgodnie z prognozami, może się do 2050 roku podwoić. Nowa technologia może być drogą ocalenia dla ludzkości, ponieważ tradycyjna hodowla na wielkich farmach powoduje ogromną emisję gazów cieplarnianych oraz jest największym konsumentem wody pitnej.
Oby stała się rzeczywistością. To ratunek dla planety, zwierząt i ludzi. To wspaniałe, że są ludzie, którzy mają marzenia i potrafią je zrealizować. Obawiam się jednak, że tradycjonaliści będą się buntować, powstanie setki teorii spiskowych. Mam nadzieję, że jednak nauka zwycięży.